Slik får du en sikker jul

Vi børster støv av smultgryter, tenner tusen julelys og skyter opp fyrverkeri. I en travel måned er det lett å glemme julekosens farer. Med disse enkle grepene får du en tryggere jul og nyttårsfeiring. foobar


Unngå brann

Desember er årets klart verste brannmåned med dobbelt så mange boligbranner som en gjennomsnittlig måned. Sørg for at røykvarsleren din fungerer slik at du blir vekket i tide hvis det begynner å brenne.  Levende lys var årsaken til over 100 branner i 2012. Følg sjekklisten for trygg bruk av levende lys så unngår du å havne i statistikken.

Det er høy aktivitet på kjøkkenet i jula. Over halvparten av de som skades i kjøkkenbranner, ble skadet da de prøvde å slokke brannen selv. En smultgryte som brenner er svært vanskelig å slukke. Baker du mye med smult bør du ha en spesialslukker tilgjengelig.

Advenstsstjernen og juletrelysene bør trekkes ut om natten for å være på den sikre siden.

{BigNumber}

Kjøp trygge julegaver

Tenk ekstra godt igjennom sikkerheten når du skal kjøpe klær og leker til de minste. Dette bør du passe på når du kjøper leker til barn under tre år. Skal du kjøpe klær til barn bør du være spesielt oppmerksom på at noen tekstiler er mer brannfarlige enn andre.

Bruk fyrverkeri riktig

Hvert år skader 10-20 personer øynene på grunn av fyrverkeri. Følg fyrverkerireglene så øker du sjansen for at store og små får en skadefri nyttårsfeiring. Vet du forresten hva du skal gjøre med fyrverkeri som ikke tenner?

En graf: 

Fyrverkerirelaterte øyeskader de siste fem årene

Kilde: Nils Bull/Haukeland Universitetssykehus 

Slik skal du på en riktig og sikker måte sette regulatoren på gassflasken

  1. Fjern eventuell forsegling på gassflasken. Ikke bruk kniv eller noe som kan skade pakningen. Sjekk at pakningen på flasken er hel, ren og myk.

  2. Plasser regulatoren over gassflasken. Pass på at bryteren på toppen av regulatoren er stengt slik at det røde flammetegnet er ned.

  3. Press låseringen opp og sett regulatoren ned på flaskeventilen.

Dette er en editor blokk, dette er en editor-blokk

{BigNumber}

En flott overskrift

Vi tror dette er interessant for deg