Slik bytter du gassflaske

De fleste ulykker med gassgrill og andre gassapparater skjer fordi det lekker ut gass mellom gassflasken og regulatoren. Se hvordan du skifter gassflaske trygt og riktig.


Unngå lekkasje

Hvis regulatoren ikke sitter riktig fast på gassflasken kan det lekke ut propangass. Dersom gassen tar fyr kan også flaska ta fyr og eksplodere. Trykk låseringen på regulatoren godt ned for å unngå lekkasje.

Steng etter bruk

Regulatorbryteren skal være stengt når apparatet ikke er i bruk. Hvis du skal reise bort eller ikke bruke gass på en stund skal regulatorbryteren stenges og regulatoren kobles fra.

Slik setter du regulatoren på gassflasken

  1. Du bør ha nok mat i boligen til å mette alle. Tenk igjennom hvordan du skal tilberede maten dersom strømmen eller vannet er borte. Dersom du har dyr eller har spesielle behov i dietten, må du planlegge ekstra for det.

    Du kan for eksempel:

    • Passe på at du har til noen ekstra dagers forbruk av den maten du handler og spiser til vanlig. I stedet for å handle hver dag, kan du handle for noen dager om gangen.
    • Ha litt ekstra av matvarer med lang holdbarhet, som kan lagres i romtemperatur og eventuelt spises uten varmebehandling. Eksempler er knekkebrød, påleggshermetikk, suppe, turmat, middagshermetikk, energibarer, tørket frukt og nøtter.
  2. Plasser regulatoren over gassflasken. Pass på at bryteren på toppen av regulatoren er stengt slik at det røde flammetegnet er ned.

  3. Press låseringen opp og sett regulatoren ned på flaskeventilen.

  4. Trykke låseringen ned med begge hender til den går i lås med et lite klikk. Løft i regulatoren for å sjekke at den sitter på plass. Deretter kan du åpne regulatorbryteren slik at det røde flammetegnet peker oppover.

Vi tror dette er interessant for deg