Illustrasjon av påskeegg

Trygg og trivelig påske

Vi krysser fingrene for late dager i solveggen, pakker bilen for hyttetur eller forbereder oss på å rydde hagen. Her er en samling med trygge tips for aktiviteter som hører påsken til.


Sjekk gassustyret

Mange bruker propan til oppvarming og matlaging på hytta. Propangass er normalt trygt å bruke, men ulykker med gass kan få alvorlige konsekvenser. Bruk noen minutter på sjekk av gassutstyret før du tar det i bruk. Så minsker du risikoen for farlige lekkasjer.

Husk også at gasslanger er "ferskvare" og bør byttes ut to til fem år etter datostemplingen på slangen. Gode råd til deg som skal kjøpe og bytte gasslange selv.

Klargjør grillen

Grillpølser og utekos hører påsken til. Før du tar i bruk gassgrillen etter vinterdvalen, bør du rengjøre og sjekke den nøye. Sjekk spesielt at slange, koblinger og pakninger er i god stand. Under grilling bør gassflasken stå ved siden av og i litt avstand fra grillen. Da får du lettere skrudd av gassen hvis det blir behov for det.

Brannsikre hytta

Hvert år rykker brannvesenet ut til mellom 100 og 150 hyttebranner. En røykvarsler som virker er en billig forsikring for å komme seg ut i tide. Skal du på hytta i påsken, husk å teste røykvarsleren og bytt batteri hvis det er lenge siden sist. 

Husk bålforbudet

Ni av ti skogbranner skyldes menneskelig aktivitet. Bålbrenning og grilling er de vanligste årsakene. Fra 15. april til 15. september er det et generelt forbud mot å gjøre opp ild i skog og mark.

Sett opp trampolinen

Årets trampolinesesong har startet flere steder i landet. Her er noen tips til riktig montering og trygg bruk. Ta også gjerne med barna på råd og lag kjøreregler for bruk av trampolinen.

Vi tror dette er interessant for deg